Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 13 maart 2006

PvdA ook in Borsele buiten het college

Nieuwe VVD-wethouder Mart de BruijneOok in de gemeente Borsele is de Partij van de Arbeid er niet in geslaagd haar verkiezingswinst te verzilveren en blijft de PvdA buiten het college van burgemeester en wethouders.
In Borsele blijft de combinatie van CDA, SGP/ChristenUnie en VVD aan de macht. Geheel verrassend is dat niet. Die partijen hadden voor de verkiezingen al aangegeven dat zij bij voorkeur de bestaande coalitie wilden voortzetten.
Als grootste partij in Borsele mocht de PvdA de onderhandelingen voor een nieuw dagelijks gemeentebestuur openen. PvdA-onderhandelaar D. Welleman kreeg zaterdag van CDA en SGP/ChristenUnie te horen dat zij het liefst met de VVD verder willen.
CDA en SGP/ChristenUnie hebben samen tien van de negentien raadszetels in Borsele, dus een krappe meerderheid. De VVD, gezakt naar één zetel in de gemeenteraad, mag meedoen om het draagvlak in de gemeenteraad te vergroten.
Het CDA levert M. Vermue-Vermue weer als wethouder, de SGP/ChristenUnie komt opnieuw met F. Tollenaar en M. de Bruijne uit 's-Gravenpolder (it-manager bij Advanta Seeds in Kapelle) wordt wethouder voor de VVD.
PvdA-er Welleman was teleurgesteld over de uitkomst van de besprekingen. "Ik vraag me af of dit de kloof tussen de politiek en de kiezers weer niet vergroot. Een verliezer mag meedoen, een winnaar niet."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.