Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 13 maart 2006

Aantal passages tunnel bepaalt tarief voor t-tag

Wie vaak door de tunnel rijdt, heeft meer recht op korting dan de sporadische passant.

Frequente T-tag gebruiikers krijgen in de toekomst meer kortingDat is het uitgangspunt van een nieuw systeem dat de NV Westerscheldetunnel gaat ontwerpen voor het gebruik van de T-tag. De verandering is ingegeven door het feit dat veel meer gebruikers een T-tag aanschaften dan het tunnelbedrijf had gedacht. Het apparaatje bezorgt de eigenaar 23 procent korting en een vlotte passage door de tolpoort. De verwachting was dat zo'n veertig procent van de gebruikers er een zou kopen, in werkelijkheid is dat 62 procent.

Gezien de korting betekent dat een serieuze inkomstenderving en dat kan het tunnelbedrijf niet gebruiken nu het aantal passanten achterblijft bij de prognoses. "Bovendien kun je je afvragen of het reëel is dat iemand die twee keer per jaar door de tunnel rijdt, evenveel korting krijgt als een dagelijkse gebruiker", zegt directeur T. Buis.

De NV studeert daarom op een nieuw systeem. Er moet een staffel komen die uitgaat van het principe: hoe vaker je passeert, hoe meer korting. Het bedrijf is daar nog niet uit. Bovendien moet voor zo'n systeem nieuwe software worden ontwikkeld. "Die is niet standaard beschikbaar." Over de ingangsdatum laat Buis zich dan ook nog niet uit.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.