Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 10 maart 2006

Nieuwbouw school Borssele loopt vertraging op

De nieuwbouw voor de reformatorische ds G. H. Kerstenschool in Borssele loopt zo goed als zeker vertraging op.

Huidige ds  Kerstenschool te BorsseleDe provincie treuzelt met de behandeling van het plan voor de nieuwbouw van de school met woningen. De Kerstenschool zou op 1 augustus 2007 de nieuwbouw moeten betrekken. Wethouder M. Vermue-Vermue (CDA, ruimtelijke ordening) heeft er een hard hoofd in dat die datum nog wordt gehaald. De provinciale commissie omgevingsbeleid (pco) heeft de behandeling van het plan van de gemeente Borsele pas in april op de agenda staan. Vermue-Vermue heeft daarover contact gehad met provinciaal bestuurder en partijgenoot H. van Waveren, maar dat heeft tot op heden niet veel geholpen.

Volgens Vermue-Vermue stuit het plan op bezwaren bij de provincie, omdat de school wordt gecombineerd met woningen. "Ik zie niet in waarom dat een probleem zou zijn", zegt de wethouder. "Op zoveel plekken staan scholen in een woonomgeving. Het is juist een prachtige combinatie, een basisschool met seniorenwoningen."

Zet de provincie het licht op groen, dan is er nog een lange procedurele weg te gaan, waarin altijd het gevaar op de loer ligt dat mensen bezwaren gaan maken. De school met de woningen is gepland achter het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Borssele aan de Oostsingel.

Wonder
De kans dat de nieuwe school zoals gepland op 1 augustus 2007 in gebruik kan worden genomen, is klein. "Ik geloof nooit dat we het uitgezette tijdpad halen", geeft Vermue-Vermue aan. "Dat zou een wonder zijn."

C. van Koeveringe, directeur van de ds Kerstenschool, reageert onderkoeld. "Het zou vervelend zijn, als de planning niet wordt gehaald. Ik hou de moed erin." Hij heeft aangetoond geduld te hebben. "We zijn al vier jaar bezig, eerst met een uitbreiding, nu met nieuwbouw."

Met een ander plan in Borssele is de gemeente verder: een plan voor een nieuwbouwwijkje achter de Borszeestraat. Het ontwerp-bestemmingsplan voor dit wijkje, Stadspoort genaamd, ligt tot en met 18 april ter inzage.

De verwachting is dat het plan in juni door de gemeenteraad wordt vastgesteld en dat dit jaar de eerste paal van de zesentwintig huizen de grond in kan. De gemeente eist dat de woningen zo worden vormgegeven dat zij bij het karakter van het oude Borssele passen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.