Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 8 maart 2006

PvdA ook in Borsele grootste partij.

Verkiezingsuitslag gemeenteraadverkiezingen 2006

De opkomst bij de dinsdag gehouden gemeenteraadsverkiezingen is in onze gemeente een half procent hoger dan vier jaar geleden (10498 stemmers, ofwel 62,6% nu tegen 62,1% in 2002). De PvdA werd de grote winnaar met 2 zetels winst en komt nu met 6 zetels in de gemeenteraad (3157 stemmen). Het CDA (-1%) verloor slechts licht en behoudt de 6 zetels in de raad. De enige partij, die een zetel verloor was de VVD. De Lokale Partij Borsele en de SGP/CU bleven gelijk.

GroenLinks deed niet mee aan de verkiezingen en verloor derhalve hun zetel. De zetelverdeling (19 stuks) is nu: PvdA 6 (was 4), CDA 6 (was 6), SGP/CU 4 (was 4) , VVD 1 (was 2), Lokale Partij Borsele 2 (was 2).

De meeste stemmen gingen naar Marga Vermuë-Vermuë met 1837 stemmen, gevolgd door de zittende wethouder Frans Tollenaar (1482). De derde wethouder, VVD-er Albert van Opdorp stond niet meer op de lijst.

Waren er 4 jaar geleden nog 3 personen, die er in slaagden via voorkeurstemmen in de gemeenteraad te komen, nu lukte dat niemand.

De complete uitslag, de verdeling per kiesdistrict en de gekozen leden zijn kunt u bekijken op de verkiezingspagina.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.