Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 6 maart 2006

Bescheiden bouwplan met veel groen in 's-Heerenhoek

's-Heerenhoek wacht een kleine uitbreiding aan de westzijde van het dorp. De Walcherse projectontwikkelaar Van Velzen wil er vijf vrijstaande huizen laten bouwen.

Het gaat om de invulling van de kavel van het voormalige bedrijf Martens Shipcleaning, dat drie jaar terug ter ziele ging. De gemeente Borsele vond het niet wijs er weer een bedrijf terug te laten keren. Het één hectare grote perceel ligt immers dicht bij de kern

Omdat de bouwkavel grenst aan het dorpsbosje wordt het een groen plan. Wethouder M. Vermue-Vermue zegt dat er pittige onderhandelingen zijn gevoerd over het aantal te bouwen huizen. Een projectontwikkelaar heeft er belang bij om zoveel mogelijk woningen neer te zetten, want dat levert het meeste op. De gemeente heeft het aantal huizen weten te beperken tot vijf, die op royale kavels (650 tot 830 vierkante meter) komen te liggen. Bovendien wordt zowat de hele kavel ingeplant met bomen, zodat het plannetje straks optische aansluit op het bestaande dorpsbos. "We hebben een geslaagd compromis bereikt", vindt Vermue-Vermue. Overigens komt het onderhoud van het bosje straks voor rekening van de bewoners. De gemeente is niet van plan het te onderhouden.

Het bouwplan, ontworpen door architectenbureau Fierloos uit Goes, ligt met het gezicht naar het Sloegebied, maar valt buiten de kritische geluidsgrenzen. Ook zullen toekomstige bewoners niet al te veel last hebben van de (verdubbelde) Sloeweg. De huizen liggen daar ruim een kilometer vanaf. Vermue-Vermue: "Kopers weten ook waar ze aan beginnen. Je kiest bewust voor deze locatie."

De procedure voor het plannetje, dat wordt ontsloten via de Stoofweg, begint deze zomer, de bouw volgt in 2007. Gezien de bedrijfsmatige historie van het perceel zal na de sloop van de loodsen van Martens een bodemsanering noodzakelijk zijn.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.