Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 4 maart 2006

Nieuwe kans nieuwbouw Nieuwdorp

Het wil al jaren niet vlotten met woningbouw op het terrein van het internationale vervoersbedrijf Boot & Buteijn in Nieuwdorp, maar nu lijkt er wat schot in de zaak te komen. De eigenaar heeft een nieuwe projectontwikkelaar, Woonwijzer Zuidwest, in de arm genomen, die een nieuw plan voor vijftig woningen heeft getekend.

Boot & ButeijnWoonwijzer Zuidwest uit Vlissingen heeft niet alleen ervaring met uitbreidingsprojecten (Couburg in Koudekerke, Lammerenburg in Vlissingen), maar ook met het opvullen van gaten of vernieuwingsprojecten binnen de bebouwde kom. Voorbeelden: huizen aan de Nieuwstraat in Goes, appartementen aan de Voorstad in Goes en woningen aan de Dorpsstraat en Julianastraat in Heinkenszand. Ook in Nieuwdorp is sprake van inbreiding, zij het aan de rand van het dorp. Probleem bij de ontwikkeling is de vervuiling die in de grond zit. Dat vergt een kostbare sanering.

Wethouder M. Vermue-Vermue (CDA, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening) heeft wel goede hoop dat de invulling van het terrein van het transportbedrijf in Nieuwdorp eindelijk van de grond komt. "De zaak leek potdicht te zitten, maar er is nu een opening. Het ziet er gunstig uit."

Opsteker
Een opsteker voor de dorpsraad van Nieuwdorp, die zich zorgen maakt over nieuwbouwlocaties in het dorp. Hij heeft de wethouder al eerder gevraagd naar alternatieve locaties te kijken. Mocht het niet lukken met woningbouw op de kavel van Boot & Buteijn, dan kan de gemeente altijd nog uitwijken naar een uitbreidingsplan.

Voor de gemeente zou dat dan aan de oostzijde van het dorp, richting Lewedorp, zijn. Vermue-Vermue zet de kaarten voorlopig weer op het inbreidingsplan voor de kavel Boot & Buteijn. Als dat doorgaat, wordt het transportbedrijf niet dakloos. Het heeft ook een vestiging aan de Letlandweg in Vlissingen-Oost.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.