Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 1 maart 2006

Provincie wil betere doorstroming tunnelverkeer

De doorstroming van met name het vrachtverkeer naar en vanuit de Westerscheldetunnel moet beter.

De doorstroming van met name het vrachtverkeer naar en vanuit de Westerscheldetunnel moet beter.Om dat te bereiken gaat de provincie enkele maatregelen nemen op het traject tunnel-Goes, aldus gedeputeerde A. Poppelaars (CDA, verkeer). Om te beginnen komt er een zogenoemde bypass bij de T-splitsing Sloeweg/Bernhardweg, zodat het verkeer dat vanuit de tunnel rechtsaf moet richting Goes niet meer voor het verkeerslicht hoeft te wachten.

Ook worden de opstelbanen op de Sloeweg om linksaf richting de tunnel te rijden wat breder, zodat daar twee rijen vrachtwagens kunnen rijden.

Verkeerslichten
De verkeerslichten op de Stoofweg worden ook aangepakt. Ze worden zo afgesteld dat het verkeer dat vanuit de tunnel komt en richting de tunnel gaat, meer door kan rijden.

Het verkeer dat daar bij de kruising ter hoogte van 's-Heerenhoek af moet slaan, krijgt ook aparte wegvakken om voor te sorteren, aldus Poppelaars. Hij verwacht dat door het invoeren van deze plannen het verkeer sneller wordt afgewikkeld en de doorstroming wordt bevorderd.

De beide maatregelen gaan de provincie zo'n drie tot vier ton kosten, zo schat Poppelaars in.

De aanpassing van de T-splitsing Sloeweg/Bernardweg kan na de zomer gebeuren. De aanpassing van de kruising Sloeweg/Stoofweg kan waarschijnlijk nog voor de zomer zijn uitgevoerd.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.