Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 9 februari 2006

Speciale carnavalsbussen naar 's-Heerenhoek

Bussen tijdens carnaval in PaerehatMet carnaval op 25, 26 en 27 februari rijden naar en van 's-Heerenhoek speciale bussen. De horeca in het Paerehat en carnavalsstichting De Koenkelpot bieden die service voor het eerst aan. Taxi Centrale Renesse (TCR) zorgt voor het vervoer. Een enkele reis kost 3 euro. De prijs is laag gehouden om ervoor te zorgen, aldus A. Witkam van De Koenkelpot, dat veel jongeren in de bus stappen en zo veilig thuis komen. Een voordeel kan ook zijn dat er na sluitingstijd minder overlast in het dorp is. In de bussen rijdt een speciale veiligheidsmedewerker mee.

De bussen gaan twee routes rijden: van het busstation in Goes over 's-Heer Hendrikskinderen, 's-Heer Arendskerke en Heinkenszand én van 's-Gravenpolder over Kwadendamme, Baarland, Oudelande, Ellewoutsdijk, Driewegen en Ovezande. De vertrektijd vanuit Goes en 's-Gravenpolder is alle dagen 21.30 uur. Zaterdag 25 en zondag 26 februari gaan bussen in beide richtingen uit 's-Heerenhoek weg om 1.15 en 3.15 uur. De vertrektijden maandag 27 februari zijn 3.00 en 4.15 uur.

De Koenkelpot heeft de gemeente Borsele nog om subsidie gevraagd, maar dat is deze week door het college van B en W afgewezen. "Tijdens een overleg met de horeca in 's-Heerenhoek hoorde ik er voor het eerst van", laat burgemeester J. Gelok weten. "Toen is er helemaal niet over subsidie gesproken. Later kwam er via carnavalsstichting De Koenkelpot toch een verzoek bij ons binnen. Dat was nogal verrassend. Het is bovendien geen taak van de gemeente om busvervoer te subsidiëren. Dat doen we nooit, dus ook niet als het om carnaval gaat." Gelok juicht het 's-Heerenhoekse initiatief uit oogpunt van verkeersveiligheid wel toe.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.