Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 4 februari 2006

Scheldeoord breidt fors uit

Comfortcamping ScheldeoordDe recreatiesector op Zuid-Beveland lijkt te blaken van vertrouwen in de toekomst. Camping Scheldeoord bij Baarland wacht een forse uitbreiding, nadat eerder al drie kampeerondernemers bij Wolphaartsdijk groen licht kregen voor het vergroten van hun bedrijven.
P. Northolt, eigenaar van Scheldeloord, heeft twaalf jaar met zijn plan rondgelopen. Hij heeft het in die jaren een tijd in de ijskast bewaard, maar inmiddels is hij volop bezig. Bij camping Scheldeoord, dat aan boorden van de Westerschelde ligt, komt een groot nieuw park met 140 chalets.

Hoge eisen
De eerste twee, in een Zeeuwse stijl opgetrokken chalets staan er om te bezichtigen. Voor 1 juni moet het eerste deel van het park gereed zijn met vijfenveertig vakantiewoningen. Northolt is toe aan uitbreiding. "De doelgroep die wij willen bedienen, stelt behoorlijk hoge eisen. Het gaat om zowel gezinnen met jonge kinderen als 45-plussers die naar ons toekomen voor de rust. Om die doelgroep aan ons te binden, hebben wij de laatste jaren de staanplaatsen moeten vergroten, waardoor onze capaciteit is gedaald van 518 naar 430 plaatsen. We moeten wel uitbreiden om dezelfde capaciteit te behouden. Straks, als het nieuwe chaletpark klaar is, hebben we 570 plaatsen."

Zeelandhof Het Stuyvesant is het chaletpark gedoopt. Om de uitbreiding goed in het Zuid-Bevelandse landschap in te passen, heeft Northolt een natuurplan laten maken door de stichting Landschapsbeheer Zeeland. In het park is al een hertenpark aangelegd. In het verlengde daarvan komt een speeltuin, een jeu de boules-baan en een grote waterpartij. Die is in wording. "Zo ontstaat er een centrale groene en autoluwe as in het park."

De meeste van de 45 chalets die er voor 1 juni moeten staan, zijn verkocht aan beleggers. Northolt: "De particuliere markt kijkt een beetje de kat uit de boom. Zoals het er nu bij ligt, kunnen veel mensen zich er nog geen voorstelling van maken. Dat komt na de eerste fase vanzelf wel."

Vliegvakanties
Wanneer Zeelandhof Het Stuyvesant - zo vernoemd naar een verdronken dorp bij Baarland - helemaal klaar is, durft de eigenaar niet te voorspellen. Hij is optimistisch, omdat het animo voor buitenlandse vliegvakanties volgens hem afneemt. "Een groep schrikt al terug vanwege de toch erg hoge brandstoftoeslagen."

Scheldeoord, ontstaan in 1963 en al tien jaar achter elkaar uitgeroepen tot Superplatz door de Duitse automobilistenorganisatie Adac, heeft er bovendien vanaf deze zomer een nieuwe troef bij. Het ooit door de stroming verdwenen strandje voor de deur, direct achter de dijk langs de Westerschelde, komt rond mei terug.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.