Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 27 januari 2006

Verkoop Westerscheldetunnel is nabij

Minister Zalm (VVD, Financiën) laat het aan de provincie om te beslissen of de tarieven van de Westerscheldetunnel worden verhoogd om een tunnel bij Sluiskil te betalen of dat daarvoor de tolperiode wordt verlengd tot vijftig jaar.

Financiering Kanaalkruising SluiskilHij liet de Tweede Kamer gisteren weten 'zeer binnenkort' te komen met een voorstel om de tunnel te verkopen. Zalm reageerde op vragen van het PvdA-Kamerlid Crone. Die twijfelt of de tunnel moet worden verkocht. "Ik weet niet of de Zeeuwen dat wel willen. Gaat de nieuwe eigenaar van de tunnel wel voldoende meebetalen aan de brandveiligheid?" Om de tunnel bij Sluiskil te betalen, is het helemaal niet nodig de Westerscheldetunnel te verkopen, betoogde Crone. "Natuurlijk heb je dan in één keer geld beschikbaar, maar dat kun je toch ook uit het rendement van de tunnel halen? Als je de koe verkoopt, heb je ook geen uiers meer. Waarom zouden we de melk niet voor Sluiskil bestemmen?"

Rekenen
Volgens Zalm heeft Zeeland liever een vast bedrag waaruit de tunnel bij Sluiskil wordt gefinancierd. Hij zei vast te houden aan zijn voornemen de aandelen te verkopen. Daarvoor moet hij eerst toestemming vragen aan de Kamer. Binnenkort komt hij met een voorstel. Na afloop van het debat, gisteren, gaf hij aan dat nog druk gerekend wordt welk model het voordeligst is: dertig jaar tol tegen een wat hoger tarief of vijftig jaar tol tegen wat schappelijker prijzen.

"Mij maakt het niet zoveel uit", aldus Zalm. "Het is vooral aan de provincie om dat af te wegen." Als de tolperiode wordt verlengd, moet de Tunnelwet worden aangepast.

Maximumtarief
Gedeputeerde Suurmond (VVD, Financiën) bevestigt de twee scenario's. "Het is heel aardig dat Zalm de bal bij ons legt, maar hij zal geen dingen doen die hij zelf niet wil. Wat wij willen, is een tunnel bij Sluiskil en zo laag mogelijke tarieven voor de Westerscheldetunnel. Dat wil niet per se zeggen dat de tolperiode wordt verlengd. Er worden nu allemaal rekenmodellen gemaakt waaruit nog conclusies moeten worden getrokken." Volgens Suurmond is het de bedoeling dat het hele aandelenpakket ( 95,4 procent van het Rijk en 4,6 procent van de provincie) naar één eigenaar gaat. Die moet een concessie ondertekenen waarin onderhoud, veiligheid en een maximumtarief zijn gegarandeerd.

Zalm: "We zijn aan het rekenen met twee variabelen, de tolperiode en de tarieven."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.