Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 24 januari 2006

Ook 's-Heerenhoek krijgt brede school

De huidige Don Boscoschool is veel te kleinBurgemeester en wethouders van Borsele hebben definitief gekozen voor nieuwbouw van de Don Boscoschool in 's-Heerenhoek. Op de plek van de huidige school komt een gebouw met 28 zorgwoningen en twaalf verpleeghuisplaatsen. De katholieke school groeit de laatste jaren als kool. In 2002 telde ze nog 133 leerlingen; nu zijn dat er ruim 180. Prognoses laten zien dat de school in 2008 zo'n tweehonderd leerlingen heeft. In eerste instantie zou de huidige school aan de Deken Tomasstraat worden uitgebreid, maar nu heeft het college dus besloten dat nieuwbouw beter is, omdat het gebouw al veertig jaar oud is.

Brede school
De nieuwe school komt naast het vlakbij gelegen gymlokaal te liggen en biedt straks ook plaats aan onder meer de peuterspeelzaal en de bibliotheek. Zo ontstaat een brede school. Die wil de gemeente Borsele graag in zoveel mogelijk dorpen realiseren.

De locatie van de huidige school biedt straks plaats aan een zorgcomplex met 28 zorgwoningen en twaalf verpleeghuisplaatsen. Het is de bedoeling dat de Stichting Voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) die laatste gaat realiseren, terwijl zorgcentrum Poelwijck uit 's-Heer Arendskerke de zorg in de andere woningen voor haar rekening neemt. Daar moeten overigens nog nadere afspraken over worden gemaakt.

2,8 miljoen
De nieuwe school gaat in totaal 2,8 miljoen euro kosten. De gemeente en de school zullen dat samen opbrengen. Hoe de kosten precies verdeeld worden, is nog niet duidelijk.

Het college vraagt de gemeenteraad wel om het bedrag van 248.000 euro dat was gereserveerd voor de bouw van een nieuw lokaal bij de huidige school beschikbaar te stellen om de voorbereidingskosten voor de nieuwbouw te dekken. De raad praat over het voorstel in de vergadering van donderdag 2 februari. Die begint om 20.00 uur in de raadszaal aan de Stenevaete in Heinkenszand.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.