Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 19 december 2005

Winkeliers slaan handen ineen

Gezamenlijke klantenkaart moet consument in Heinkenszand houden

Veel deelnemers zitten aan de DorpsstraatIn een poging om de inwoners meer boodschappen te laten doen in hun eigen dorp voeren vijftien ondernemers uit Heinkenszand een gezamenlijke klantenkaart in. Voor een dorp met vijfduizend inwoners heeft Heinkenszand een rijk winkelbestand, maar toch merken de winkeliers ook daar dat veel mensen hun boodschappen steeds vaker in de stad gaan halen.

In een poging daar iets aan te veranderen, hebben vijftien plaatselijke ondernemers de handen ineen geslagen. Na ongeveer een jaar van voorbereiding voeren ze per 1 januari een gezamenlijke klantenkaart in. "Je kunt het zien als een soort airmiles-pas", legt A. van de Sluis van de gelijknamige dierenspeciaalzaak uit. "Dat heeft veel voordelen voor de klant. Die hoeft bijvoorbeeld niet meer met tien verschillende pasjes of spaarkaarten in zijn portemonnee te lopen. Bovendien is zegels plakken niet meer van deze tijd. Jonge mensen doen dat niet meer."

Belangen
Natuurlijk denken de ondernemers niet alleen aan de belangen van de klant. Ze hopen er zelf ook garen bij te spinnen. De hoop is dat mensen straks minder geneigd zijn om hun boodschappen in de stad te halen, maar juist in Heinkenszand blijven om punten te verzamelen. Bovendien levert het systeem volgens Van de Sluis waardevolle informatie op. Zo kunnen ondernemers zien waar hun klanten vandaan komen. Mensen krijgen straks een punt voor elke euro die ze besteden in één van de deelnemende winkels. Op die manier sparen ze voor cadeaus of kortingen op allerlei producten. Die kunnen overal worden besteed. Zo kan een consument die zijn punten bijna allemaal heeft gespaard bij winkelier A, die uitgeven bij winkelier B. "Het is de bedoeling dat we de mensen voor hun punten vooral gezamenlijk dingen gaan aanbieden", zegt Van de Sluis. "Maar winkeliers zijn vrij om ook eens een individuele actie op te zetten."
Naast de dierenwinkel hebben ook de Koebel, Bloem Bijzonder, boetiek 't Mereltje, Bruna, kantoorboekhandel Elma, het Hobbyhuis, Etos, fietswinkel Jacobusse, De Visser optiek, Novy, bakkerij Patricia's, fietswinkel Bliek, juwelier Clarijs en drogisterij DA zich bij het samenwerkingsverband aangesloten. "Dat zijn nog lang niet alle winkels in Heinkenszand", beseft Van de Sluis. "Maar toch een mooi aantal om mee te beginnen. Als het een succes wordt, verwacht ik dat andere winkeliers zich snel bij ons initiatief zullen aansluiten."
Aanstaande donderdag reiken de winkeliers de eerste elektronische klantenkaart op feestelijke wijze uit aan burgemeester Gelok van Borsele. Dat gebeurt om 15.00 uur in het gemeentehuis. Vanaf 1 januari is het spaarsysteem er voor iedereen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.