Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 7 december 2005

Woonboerderij wint prijs Borsele

De gereformeerde kerk Nieuwdorp was ook in de race voor de Maarten van DoornprijsDe familie Weise heeft de Maarten van Doorn-prijs van de gemeente Borsele gewonnen voor de bouw van een woonboerderij aan de Molenstraat in Hoedekenskerke.

De prijs is gisteravond in het gemeentehuis in Heinkenszand uitgereikt. De keuze vond plaats bij loting. Vijf projecten waren geselecteerd door een commissie onder voorzitterschap van de Borselse kwaliteitscoördinator M. Willems.

Dat waren: de nieuwe entree van vlindertuin Berkenhof in Langeweegje, de open groene afrastering van achtertuinen van de Dorpsstraat 197 en 199 in Heinkenszand, de bouw van vijf woningen in de voormalige gereformeerde kerk in Nieuwdorp, drie terraswoningen in Over de Dijk II in Heinkenszand én de Zeeuwse woonboerderij van de familie Weise. De 'beste' wordt verkozen bij loting om aan te geven dat alle geselecteerden eigenlijk een prijs verdienen.

De naamgever van de prijs, Maarten van Doorn die jarenlang kwaliteitscoördinator in Borsele was, mocht het winnende lot trekken.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.