Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 5 november 2005

Ton voor Zwaakse Weel

Natuurgebied de Zwaakse WeelZelfs het kolossale Zeeuwse trekpaard in de belendende wei maakte een vreugdesprongetje. Er was gisteren, aan de oever van de Zwaakse Weel, dan ook alle reden tot enige opgewektheid. Gedeputeerde T. Kramer (natuur) stelde daar de jubilerende vereniging Natuurmonumenten (100 jaar) een bedrag van 100.000 euro in het vooruitzicht.

Het geld is bestemd voor de inrichting van het natuurgebied de Zwaakse Weel en zal worden besteed aan enkele voorzieningen die het gebied aantrekkelijker moeten maken voor bezoekers. Het gaat daarbij om de aanleg van enkele (vis)steigers, het opknappen van enkele dijken en de aanleg van een paar fiets- en wandelpaden. Kramer kondigde tijdens de bijeenkomst aan dat de provincie meer vaart zal zetten achter de uitvoering van de ecologische hoofdstructuur (een netwerk van natuurgebieden) in Zeeland. De provincie wil daarmee al eind 2012 klaar zijn, in plaats van in 2018. Bij de Zwaakse Weel werd gistermiddag voor een aantal gasten van Natuurmonumenten een act opgevoerd: het ontpoppen van een rups tot vlinder; het symboliseerde de ontwikkeling van de Zwaakse Weel.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.