Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 8 oktober 2005

Nieuwe school in 's-Heerenhoek

De katholieke Don Bosco-basisschool in 's-Heerenhoek krijgt mogelijk nieuwbouw, waarin ook de peuterspeelzaal wordt gehuisvest. De 'oude' Don Boscoschool kan dan plaats maken voor een pand met twaalf verpleeghuisbedden en seniorenwoningen.

De Don Bosco school te 's-HeerenhoekIn 's-Heerenhoek zijn de laatste jaren veel huizen gebouwd, waardoor de Don Boscoschool sterk groeit en met ruimtegebrek kampt. Het idee was dit op te lossen door de school te verbouwen en uit te breiden. De gemeente Borsele kon echter geen goede plek vinden voor de aan 's-Heerenhoek toegekende verpleeghuisbedden. Zij denkt nu twee vliegen in één klap te kunnen slaan: nieuwbouw voor de Don Boscoschool vlakbij de huidige locatie aan de Deken Tomasstraat, naast de gymzaal, waardoor ruimte vrijkomt voor een seniorencomplex. "Wij waren voor de ouderenhuisvesting anders al snel in de nieuwbouwwijk terecht gekomen", verklaart wethouder M. VermueVermeu (CDA, ruimtelijke ordening), "terwijl ouderen toch 't liefst wat dichterbij de dorpskern willen wonen."

De gemeente Borsele wil graag nieuwbouw voor de Don Boscoschool, als het financieel haalbaar is. Daar wordt onderzoek naar gedaan. De studie moet eind volgende week klaar zijn, aldus Vermue-Vermue.

Meer tijd
Als wordt gekozen voor nieuwbouw gaat dat meer tijd kosten dan een verbouwing van de huidige school. I. Martens en B. de Jonge, leidsters van de peuterspeelzaal in 's-Heerenhoek, zijn daar ronduit ongelukkig mee. "Wij zitten al meer dan vijfentwintig jaar op de eerste verdieping van verenigingsgebouw De Jeugdhoeve", vertelt Martens. "Om er te komen moet je eerst de trap op. Ouders mopperen daar wel eens over, maar wij kunnen ook niet met de peuters naar buiten. Je kunt moeilijk zeventien peuters aan één leidster overlaten, als een kind boven naar het toilet moet. We keken er daarom ook zo naar uit naar de verbouwde Don Boscoschool te gaan. Nieuwbouw kost veel meer tijd. We zijn het wachten langzamerhand beu."

Wethouder Vermue-Vermue erkent dat nieuwbouw niet eerder dan over twee jaar gereed kan zijn. Ze trekt zich de kritiek van de peuterleidsters aan, want 'de huisvesting van de peuterspeelzaal in 's-Heerenhoek is niet meer van deze tijd'. Vermue-Vermue denkt er daarom over een noodoplossing voor de peuterspeelzaal te treffen, als wordt gekozen voor een nieuwe school waarin de peuterspeelzaal en ook een buitenschoolse opvang onderdak zullen krijgen. Vermue-Vermue: "De peuterspeelzaal dreigt anders de dupe te worden van het nieuwbouwplan voor de basisschool."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.