Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 5 oktober 2005

Nieuwdorp krijgt een supergeluidswal

De dorpsraad Nieuwdorp wilde een hogere geluidswal langs de Bernhardweg-West en die krijgt de bewonersorganisatie. Het lijkt wel of er bij Nieuwdorp een middeleeuwse verdedigingslinie wordt opgetrokken, zo hoog wordt de geluidswal.

Aanleg geluidswal buiten NieuwdorpAannemingsbedrijf Sagro uit 's-Heerenhoek is ruim twee weken aan het werk langs de Bernhardweg-West. De rijstrook vanaf de Westerscheldetunnel richting Middelburg is daarom afgesloten voor alle verkeer. Dat is ook nodig. Veel grondwerk moet worden verzet om de geluidswal op twee plekken over een lengte van in totaal achthonderd meter met twee meter op te hogen. Voor de grond hoeft niet al te ver te worden gereden. De provincie laat werk met werk maken. In een uitstulping langs de Bernhardweg-West zijn eerst drie cirkels gemarkeerd. Die worden uitgegraven en de grond die vrijkomt, wordt op de geluidswal aangebracht. Zo ontstaan met de hogere geluidswal drie waterputten die met een beetje goede wil in kleine natuurgebiedjes veranderen. De werkzaamheden moeten volgens de planning eind volgende week afgerond zijn.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.