Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 26 september 2005

Project over pesten op scholen in Borsele

De jongerenraad van de gemeente Borsele houdt de komende maand een anti-pestproject op zeven basisscholen.

Een tekening van het pestprotocol o.b.s. De Schakel uit OudelandeDe werkgroep veiligheid van die raad vindt dat er veel te veel gepest wordt en wil dat leerlingen en leerkrachten eens serieus gaan nadenken over dat onderwerp. Alle scholen in de gemeente werden aangeschreven, zeven toonden interesse om mee te doen. Het gaat om scholen van allerlei signaturen uit Nisse, 's-Heer Abtskerke, Kwadendamme, Driewegen, Nieuwdorp en Lewedorp. "We hadden op iets meer respons gehoopt", zegt T. Capello van de gemeente, die de werkgroep begeleidt. "Normaal reageert bij dit soort projecten ongeveer de de helft positief, maar in ons geval was dat maar eenderde van de scholen."

Desondanks is het project vorige week begonnen met een voorstelling over pesten in De Stenge in Heinkenszand. De komende weken gaan de leerlingen op school aan de slag met het onderwerp. Ze schrijven verhalen en maken tekeningen. De beste daarvan worden gebundeld in een boekje. Verder verzinnen de kinderen slogans over het onderwerp pesten. Die worden op aanplakborden in de hele gemeente geplakt.

Het project wordt betaald uit het potje integrale veiligheid van de gemeente. Ook Pekoenja, het jongerenprogramma van de stichting Kinderpostzegels, levert een bijdrage.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.