Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 17 augustus 2005

Zomerstage bij de gemeente

Gemeentelijke zomerstage In de week van 22 t/m 26 augustus lopen er weer jongeren stage bij de gemeente Borsele. Extra is er dit jaar een workshop bij de brandweer en mogen de jongeren in de huid kruipen van een journalist.

Krant maken
Naast de 'gewone' taken van jonge krachten op de afdelingen, moeten de jongens en meisjes dit jaar een krant maken. Niet zomaar een krantje, maar een échte gemeentekrant. Dus info over de gemeente, interviews met medewerkers, met raadsleden, nieuwsberichten, columns en strips. De opdracht een krant te maken is een speelse manier zijn om de zomerstagiairs zich te laten verdiepen in de gemeente. Dus niet alleen een beeld overhouden aan de afdeling van de stage, maar een idee hebben van de gehele gemeentelijke organisatie. Dat is het doel.

Groepswerk
De krant maken de tijdelijke krachten in groepjes. Ieder groepje krijgt elke dag vanaf 15.30 uur (tot 16.30 uur) de tijd om aan de newspaper te werken. Op donderdag aan het einde van de dag leveren ze het eindproduct in en op vrijdag beoordeelt een jury van journalisten en de burgemeester wie de beste krant heeft gemaakt.

Workshop brandweer
Om de afwisseling er een beetje in te houden, is er op woensdagochtend een workshop gepland tussen 09.00 en 11.00 uur. Dan mogen de stagiaires een kijkje nemen bij de brandweer.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.