Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 30 juni 2005

Financiën rond voor restauratie Molen Vijf Gebroeders


Molen de Vijf GebroedersDe stichting De Vijf Gebroeders heeft genoeg geld bij elkaar gekregen om de restauratie rond te krijgen van de gelijknamige molen in Heinkenszand. Veel particulieren, bedrijven en andere organisaties hebben samen € 192.500,- toegezegd voor de grootschalige opknapbeurt. Nu het financiële plaatje rond is, keert ook de gemeente Borsele de toegezegde bonus van € 23.000,- uit. Dat geld is hard nodig om tegenvallers tijdens de restauratie op te vangen.

De restauratie van de molen is inmiddels in volle gang. De molenromp staat al weer recht en is ook wat omhoog gevijzeld. De fundering is helemaal vernieuwd. Het herstel van het metselwerk is ook begonnen. Daarna volgt nog de restauratie van alle vloeren in de molen, de karakteristieke omloop en de kap, de wieken en veel van het gaande werk van de molen. De stichting hoopt in 2007 de molen compleet gerestaureerd en maalvaardig op te leveren.

Donateurs en sponsors zijn van levensbelang voor de molen. Om dat belang te onderstrepen start de stichting met een bijzondere actie: elke donateur of vrijwilliger die zich aanmeldt ontvangt een tegoedbon waarmee na oplevering van de restauratie een unieke foto van hem of haar op of bij de molen kan worden gemaakt door een professionele fotograaf. Degenen die al donateur of vrijwilliger zijn, ontvangen binnenkort dezelfde tegoedbon. U kunt zich aanmelden om met ingang van het jaar 2006 donateur te worden waarmee u zich meteen verzekerd van een tegoedbon. De minimale donatie bedraagt € 1,- in de maand. Donateurs ontvangen elk jaar een acceptgiro waarmee de donatie kan worden overgemaakt.

Aanmelden als vrijwilliger of donateur kunt u doen door uw naam, adresgegevens en telefoonnummer inclusief uw handtekening te sturen naar: Molen De Vijf Gebroeders, Korhoen 14, 4451 ET in Heinkenszand. Geef daarbij ook aan of u vrijwilliger wilt worden of donateur (bij donateur tevens aangeven welk bedrag u jaarlijks wilt doneren).

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.