Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 14 juni 2005

Muziekfeest rond opening nieuw eindpunt stoomtrein

Nieuw eindpunt stoomtreinStoomtrein Goes-Borsele (SGB) opent zaterdag 25 en zondag 26 juni het vernieuwde eindpunt in Hoedekenskerke met allerlei activiteiten. Ook zaterdagavond is het feest. Het eerste Pluumpot-muziekfestival wordt bij het eindpunt gehouden.

In Hoedekenskerke is een oude kippenloods door de SGB omgetoverd tot een attractiecentrum, met een klompermakersmuseum van de Heinkenszandse klompenmakerij Traas, een cafetaria, een spoorwegspeelhoek en verschillende modeltreinbanen.

Tijdens het openingsweekeinde is op beide dagen van 10.30 tot 17.00 uur niet alleen het nieuwe eindpunt te bezichtigen. Op het programma staan ook veel speciale activiteiten, zoals rondritten met mini-treinen, kramen met modelbouw, een expositie van stationaire motoren, boogschieten en optredens van muziekgroepen.

De tot De Buffer gedoopte eindpuntvoorziening wordt vrijdag 24 juni overigens al officieel geopend door J. Gelok, burgemeester van Borsele.

Om de opening van De Buffer extra allure te geven, vindt zaterdag 25 juni vanaf 19.00 uur op de Pluimweide de eerste editie van Pluumpop plaats. Op het festival komen: de EJ-band uit het Limburgse Grubbenvorst, de Colijnsplaatse groep Natural en de coverband Punt-Uit uit Goes.

De EJ-band is een zeventienkoppige formatie die bigbandnummers brengt met zang van Glenn Miller en James Last én die muziek laat horen van Blues Brothers, Abba en Pointer Sisters. De tweede band, Natural, speelt bekende oude nummers van onder meer U2, Marianne Faithfull, Janus Joplin en Procol Harum. Tot slot geeft PuntUit een show weg met muziek van Drukwerk, JJ Cale, Chubby Checker, Eagle Eye Cherry en Bløf. Pluumpop duurt tot één uur 's nachts.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.