Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 11 mei 2005

Grote brand in Heinkenszand

De recreatiezaal van camping De Stelleplas in Heinkenszand is woensdagmorgen door brand verwoest.

Camping StelleplasEen groep kinderen en hun begeleiders hebben woensdagochtend net op tijd de brandende recreatiezaal van camping De Stelleplas in Heinkenszand verlaten. Kort nadat het houten gebouw was ontruimd stortte het dak in.

De recreatiezaal werd volledig in de as gelegd. Bij de brand kwam asbest vrij. 's Ochtends rond half elf brak de brand uit, toen 24 kinderen onder begeleiding er aan het knutselen waren. Medewerkers van het schoonmaakbedrijf zagen rook uit het dak komen. Het houten gebouw werd meteen ontruimd. De schoonmakers hielpen om alle kinderen naar buiten te brengen.

In de dakplaten van het gebouw zat asbest. Het gebied rondom De Stelleplas werd door de politie daarom afgezet. Een asbestlaboratorium heeft luchtmonsters genomen, om te bepalen hoeveel asbest er is vrijgekomen.

Aan de hand van de resultaten van dat onderzoek wordt bepaald hoe groot het besmette gebied is. In elk geval moet een gedeelte van de parkeerplaats worden schoongemaakt, wellicht ook enkele bungalows.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie vermoedt dat de brand boven in het dak ontstaan is. De technische recherche doet verder onderzoek.Ondanks het verlies van het recreatiegebouw verwachten de medewerkers van De Stelleplas dat alle activiteiten van het komende pinksterweekeinde kunnen doorgaan.

Beheerder B. van Ravestein: "Maar het belangrijkste is dat niemand bij de brand gewond is geraakt."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.