Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 11 mei 2005

Super in Lewedorp heropend

Als de inwoners van Lewedorp in net zo'n grote getale hun boodschappen komen doen in hun supermarkt als dat ze bij de opening aanwezig waren, zit het met het voortbestaan van de winkel wel snor. Burgemees- ter J. Gelok knipte het lintje door, samen met dochtertje Esmee van de nieuwe eigenaar A. Hoek.

Attent supermarkt HoekDat half Lewedorp was uitgelopen om het echtpaar Hoek te komen feliciteren, heeft te maken met het feit dat de Attent-supermarkt er bijna niet meer was geweest.

De vorige eigenaar, K. Verbeek, kon het hoofd niet meer boven water houden. Hij kocht de winkel vijf jaar geleden om twee personeelsleden van zijn andere supermarkt in Kwadendamme een werkplek te bieden. Door de prijzenoorlog tussen de supermarkten en doordat veel Lewedorpers hun boodschappen elders doen, kon hij het niet meer rooien.

Veel heeft Hoek niet veranderd aan de winkel. Op de gevel prijkt nu zijn naam, al zie je op de achtergrond nog vaag de omtrekken van de naam Verbeek staan.

Ook de indeling heeft hij zoveel mogelijk onaangeraakt gelaten: "Mensen zijn eraan gewend dat alles staat, waar het staat. Ik heb wel het brood een andere plek gegeven en een oven neergezet, zodat ik ook saucijzenbroodjes en stokbrood kan verkopen." Wat blijft, is de boodschappenservice. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen hun boodschappen thuis laten bezorgen.

Hoek is niet bang dat ook hij te weinig omzet gaat draaien om open te kunnen blijven. "Het was bij Verbeek vooral een personeelskwestie. Ik verwacht dat we hier met minder personeel kunnen draaien. Bovendien was hij er zelf bijna nooit. Je moet er zelf echt bovenop zitten. Dan heb je veel meer kennis van zaken dan wanneer je twintig kilometer verderop zit."

Burgemeester Gelok grapte over het feit dat hij een lintje moest doorknippen. "Openingshandelingen zijn voor een burgemeester een belangrijke zaak. Als er een kern is, waar een supermarkt heropend wordt, dan voelt een burgemeester zich vereerd."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.