Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 5 april 2005

Jeugd voor jeugd actie openbare basisschool ‘De Berenburcht'

Tio Loiro project Dinsdag 12 april start op openbare basisschool ‘De Berenburcht' uit Baarland het project voor Tio Loiro. Een vrijwilligster van de stichting geeft het startsein met voorlichting over het buurtsportproject in de sloppenwijken van de Braziliaanse stad Fortaleza. Dit sportproject is er op gericht kansarme kinderen een beter bestaan te geven. De leerlingen krijgen ook een gymles op dezelfde manier als de kinderen in Fortaleza. Daarna zullen zij twee weken lang 's middags allerlei activiteiten ontplooien om steeds meer te weten te komen over de levensomstandigheden van de kansarme kinderen. Ook gaan ze creatief aan de slag, zodat ze op de kijkavond, op donderdag 21 april van 19.00 tot 20.00 uur, verschillende producten en diverse hapjes en drankjes kunnen presenteren en verkopen. De opbrengst hiervan is bestemd voor Tio Loiro.

Er zijn al ontwerpen gemaakt voor kaarten die in mapjes verkocht zullen worden en op woensdag 29 juni wordt op school een fancy fair gehouden met sponsorloop.

Ook de opbrengst van al deze activiteiten is voor de straatkinderen in Fortaleza. Heel bijzonder is dat deze jeugd voor jeugdactie wordt gesteund door de Wilde Ganzen en het ICCO. Dat houdt in dat de opbrengst door hen wordt verdrievoudigd, een extra stimulans!

Voor meer informatie: kijk op www.tioloiro.nl of vraag meer info via e-mailadres berenb@zeelandnet.nl
Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.