Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 22 maart 2005

Start verbouwing kerk Nieuwdorp

Het heeft even geduurd, maar binnenkort begint de verbouwing van de kerk aan de Ring in Nieuwdorp toch echt. De voormalige gereformeerde kerk wordt omgetoverd tot een complex met vijf appartementen. Ook het plein krijgt een opknapbeurt.

Chris Dekker van projectontwikkelaar Van Garderen en Dekker uit Goes hoopt binnen nu en twee maanden te beginnen. Het was de bedoeling te wachten totdat de helft van de appartementen was verkocht, maar dat duurde te lang: "Er zijn twee appartementen definitief verkocht en er loopt een optie. Maar we merken dat nu we hebben besloten te beginnen, de verkoop wat aantrekt. Waarschijnlijk wilden de kopers eerst zekerheid hebben."

Verpauperd
Het gebouw staat al een jaar of drie leeg. De kozijnen zijn rot, een aantal ramen is ingegooid, het hekwerk staat scheef en de dakgoten zijn verroest. De buitenkant van de kerk wordt dan ook als eerste aangepakt. Daarna wordt de binnenruimte opgedeeld door vier scheidingsmuren. De appartementen zijn tien meter lang en vijf tot zes meter breed en tellen drie verdiepingen en een zolder.

De verbouwing duurt waarschijnlijk een jaar. Aan het eind van de verbouwing knapt de gemeente Borsele de Ring op. Ambtenaar A. Fokke: "De aanleg van riolering en gas, water en electriciteit gebeurt tegelijkertijd met de verbouwing van de kerk. Ook willen we de bestrating af hebben, als de bewoners in de appartementen trekken. Maar de werkzaamheden aan de Ring zullen iets later klaar zijn dan de kerk, ik schat een maand of twee." Als alles volgens planning verloopt, zijn de kerk en het plein dus in juli volgend jaar klaar.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.