Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 17 maart 2005

Molen Hoedekenskerke wacht nog steeds op nieuwe eigenaar

Helemaal opgeknapt en zo'n 140 jaar oud. De molen van Hoedekenskerke wacht nu al bijna drie jaar op een nieuwe eigenaar.

Molen HoedekenskerkeDe gemeente Borsele wil graag dat er speciaal voor de molen een stichting wordt opgericht die het monument koopt, zoals eerder is gebeurd met de molen van Heinkenszand. De molen zelf kopen, ziet de gemeente niet zitten.

Ook vereniging De Zeeuwse Molen ziet het niet als haar taak om het monument te kopen. "Wij hebben het liefst dat er vanuit de gemeenschap zelf een initia- tief komt om de molen te kopen", al- dus H. Zuurdeeg, secretaris van de vereniging. "Wel zijn wij bereid te bemiddelen, zoals we in het verleden ook bij de molen van Kruiningen gedaan hebben."

Volgens de secretaris heeft de vereniging overleg gehad met de dorpsraad van Hoedekenskerke, maar is hier geen haalbaar initiatief uit voortgekomen. "De vraagprijs (zo'n 160.000 euro) is ook wel erg hoog voor een gemeente of stichting", aldus H. Zuurdeeg.

Duitsland
De huidige eigenaar, de heer Borngrader, wil de molen verkopen. Het is voor hem moeilijk het monument te onderhouden, omdat hij in Duitsland woont.

Omdat de molen niet bewoond mag worden, haken veel belangstellenden af. Volgens een medewerkster van makelaardijkantoor Faase & Fermont uit Goes moet het monument dan ook meer gezien worden als 'hobbymolen'. "Maar dan wordt het natuurlijk wel een heel dure hobby", geeft ze zelf toe.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.