Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 11 maart 2005

Vanaf augustus trajectcontrole in de Westerscheldetunnel.

De provincie Zeeland heeft bekendgemaakt dat de Westerscheldetunnel vanaf augustus een trajectcontrolesysteem krijgt.

De provincie acht het snelheidscontrolesysteem noodzakelijk omdat verkeersongevallen in tunnels een grotere impact hebben dan ongevallen op wegen.

Doorstroming
Zo is de hulpverlening moeilijker door de beperkte ruimte en is de doorstroming van het verkeer vaak onmogelijk in een tunnel waar een ongeval heeft plaatsgevonden.

Maximum snelheid
Bovendien houden veel weggebruikers zich in de Westerscheldetunnel niet aan de maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Sinds de opening in maart 2003 zijn er tientallen ongelukken gebeurd. Een trajectcontrolesysteem berekent de gemiddelde snelheid van een weggebruiker over een langere afstand.

Zeelandbrug
Voor Zeeland is dit het tweede trajectcontrolesysteem. Sinds november 2004 zorgt een dergelijk systeem op de Zeelandbrug ervoor dat weggebruikers zich aan de maximale snelheid houden, en met succes: het overtredingspercentage is gedaald van 20 procent naar 1 procent, zo meldde de provincie.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.