Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 9 maart 2005

Nieuwbouwwijk Ovezande

De nieuwbouwwijk van Ovezande komt ten zuidwesten van de Hoofdstraat, tussen de Groenedijk en de Plataanweg.

Nieuwbouw in OvezandeDe gemeente Borsele heeft met de grondeigenaar een overeenkomst gesloten, zodat met een beetje goede wil in 2007 de bouw van de eerste van veertig woningen kan beginnen. De laatste stroom nieuwbouwwoningen liep ernstige vertraging op doordat een prestigieus plan op de markt geen weerklank vond. Er zou modern en luxe gebouwd worden, maar niemand wilde de huizen kopen. Er werd uiteindelijk traditioneel gebouwd in Strobbelhoek II.

Bij het zoeken naar een volgend plan kwamen stedenbouwkundigen met zes locaties, waarvan een paar meteen afvielen. Die wel in onderzoek werden genomen stuitten op verzet, ontsluitingsproblemen of problemen met de eigendomssituatie.

De nu gekozen plaats is een goed alternatief omdat de gemeente afspraken met de eigenaar heeft kunnen maken. Er kunnen ook meer huizen komen dan in het plan dat eerder de hoogste ogen gooide: daar konden maar 28 huizen staan.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.