Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 9 maart 2005

Jumbo ziet af van vestiging in Heinkenszand

Winkeliers in dorpen rond Heinkenszand zijn blij dat prijskraker Jumbo afziet van een filiaal in Heinkenszand. De al in Heinkenszand gevestigde supermarkt Em-Té van de Sligro Groep verhuist naar het pand dat Jumbo op het oog had.

Jumbo ziet af van supermarkt te HeinkenszandJumbo meldde gisteren in een persbericht dat het niet naar Heinkenszand komt onder druk van acties van winkeliers in dorpen rond Heinkenszand. F. de Jonge die een supermarkt in 's-Heerenhoek heeft, gelooft daar niks van. "Jumbo heeft z'n knopen nog eens geteld en is tot de conclusie gekomen dat het niet winstgevend is om in Heinkenszand een winkel te openen. Met grote ketens gaat het ook niet zo goed. Kijk maar naar de slechte cijfers van het Laurusconcern."

Initiatiefnemers
De Jonge was vorig jaar één van de initiatiefnemers van een actie richting de gemeente Borsele, toen bekend werd dat Jumbo in plaats van Laurus zich in het voormalige meubelpand van De Jonge Hoek Van Dijke zou vestigen. Hij hoopt dat de gemeente er nu alles aan doet om te voorkomen dat de situatie van vorig jaar zich herhaalt.

Em-té verhuist naar vrijgekomen pandWethouder F. Tollenaar (SGP) is welwillend. Hij wil nog eens goed kijken naar de bestemming van het straks voormalige winkelpand van Em-Té aan de Dorpsstraat. "Dat daar iets in de foodsector komt, is niet het eerste wat wij willen", aldus Tollenaar.

Volgens de bedrijfsleider van Em-Té in Heinkenszand is het ondenkbaar dat er voor zijn winkel een andere supermarkt terugkomt. De Sligro Groep koopt niet voor niets een concurrent uit én de groothandel is zelf eigenaar van de winkel aan de Dorpsstraat. "Ik ben blij met deze ontwikkeling", laat C. Verbeek van de Attent-supermarkt in Kwadendamme weten. Om toe te voegen: "Dit verzacht enigzins de pijn." Hij doelt op zijn noodgedwongen besluit om zijn tweede winkel, in Lewedorp, eind april van de hand te doen.

Verbeek is inmiddels voorzichtig bezig met een mogelijke overname-kandidaat voor de winkel in Lewedorp.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.