Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 5 maart 2005

De Verrassing krijgt eretitel GroenLinks

Een steun in de rug. Zo noemde Amelia den Hollander de eretitel van GroenLinks-Borsele die zij en haar man John den Hollander in ontvangst namen.

GroenLinksDe Den Hollanders kregen de titel voor hun dorpswinkel De Verrassing. Die openden zij vorig jaar oktober, in Ellewoutsdijk, de kleinste kern van Borsele. De Haaientand is een eretitel van GroenLinks voor leefbaarheidsinitiatieven in de gemeente Borsele.

Tussen de kant-en-klaar maaltijden, kaarten en flessen alcohol en onder toeziend oog van haar man, hing GroenLinks fractievoorzitter Cees Traas de hanger met de haaientand om bij Amelia. Ze was blij met de titel, maar bleef er nuchter onder: "We gaan toch door, met of zonder deze titel, maar het is zeker een steuntje in de rug."

Volgens Traas had de Borselse GroenLinksfractie niet lang nodig om te bepalen wie dit jaar de Haaientand zou krijgen. "De Verrassing voldoet precies aan alle eisen: de winkel is tegen de verdrukking in opgestart en draagt bij aan de gemeenschap." Dat doet de dorpswinkel volgens Traas door meer te bieden dan alleen een supermarkt. "Het is niet alleen een supermarkt, maar ook een postkantoor en kapsalon."

De eretitel, die naast een ketting ook bestaat uit een oorkonde, wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Eerder ontvingen landelijk GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema, actiegroep Redt de Kaloot, de ouderraad en het team van de school in Ellewoutsdijk en de bewonersgroep van Oudelande de Haaientand.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.