Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 24 februari 2005

Zevenhonderd nieuwe huizen in Borsele

In de komende vier jaar staat de bouw van maar liefst 680 nieuwe woningen gepland binnen de gemeentegrenzen van Borsele.

Vooral nieuwe huizen in het plan Over de Dijk in HeinkenszandDat heeft de gemeente tegelijk met ‘Het jaaroverzicht Woningbouw 2004' gemeld.

De komende jaren komen er in Borsele meer huizen bij dan in voorgaande jaren. Deze lagere hoeveelheid kwam mede doordat de gemeente de laatste jaren maar weinig kavels verkocht heeft. Zo kwamen er vanaf 2000 gemiddeld zo'n slechts 40 huizen per jaar bij.

Het aantal nieuwe huizen trekt echter de komende jaren weer flink aan. Want er is in Borsele genoeg gepland voor de volgende vier jaar. Zo komen er bijna 400 nieuwe woningen in het bouwplan Over de Dijk in Heinkenszand en krijgt ‘s-Gravenpolder er ruim 80 huizen bij. In de kleinere kernen gaat er ook behoorlijk bijgebouwd worden: in ‘s-Heerenhoek en Lewedorp ieder ruim 60 woningen, in Nieuwdorp zo'n 50, in Baarland 13, in Kwadendamme 25 en in Hoedekenskerke komen er 3 huizen bij.

Het aantal huizen dat in Borsele gebouwd mag worden is afhankelijk van provinciaal beleid en van de dynamiek van de huizenmarkt. Die huizenmarkt heeft tussen 1998 en 2004 een flinke dip gehad. Eén van de oorzaken daarvoor is de economische recessie.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.