Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 17 februari 2005

Eerste paal voor dorpshart 's-Gravenpolder

Het nieuwe dorpshart wordt gebouwd rondom de ZwakeG.J. Verburg, directeur van openbare basisschool De Linden in 's-Gravenpolder, stond gistermiddag te glunderen achter sporthal De Zwake, met een digitale fotocamera in de aanslag. "We zitten nog in een goed gebouw, maar"', wees hij op het slaan van de eerste paal voor de brede school van 's-Gravenpolder, "dat wordt echt iets moois.". Met de brede school, waarin De Linden, christelijke basisschool De Rank en kinderopvangvoorzieningen onderdak zullen vinden, is de uitvoering van het Masterplan 's-Gravenpolder écht begonnen.

's-Gravenpolder, met ruim 4.500 inwoners de op één van na grootste kern van de gemeente Borsele, krijgt dankzij het Masterplan een waar dorpshart. Met de bouw van de brede school is de eerste fase begonnen, twee fasen volgen nog. Eén van de twee volgende fasen bestaat uit de komst van zorgwoningen die als een schil om sporthal De Zwake zullen worden gebouwd. De financiering van dit onderdeel is nog niet helemaal rond en ook het bestemmingsplan voor het gebied moet nog worden gewijzigd. De verwachting is dat het bestemmingsplan op z'n vroegst november dit jaar geldig kan zijn, als er tenminste geen bezwaren binnenkomen.

Tegen die tijd, in november, moet de brede school al een behoorlijk eind gevorderd zijn. Verburg ging er gisteren vanuit dat De Linden en De Rank begin 2006 naar het nieuwe complex kunnen. De Linden met 120 leerlingen krijgt zes lokalen en De Rank met negentig leerlingen vijf. Het schoolgebouw krijgt twee vleugels, twee 'golven', met een patio in het midden. "En", vertelde Verburg met een knipoog naar de huisvestingsproblemen bij de brede school De Symphonie in Goes, "er is al rekening gehouden met eventuele uitbreidingsmogelijkheden." Niet dat hij verwacht dat daaraan snel behoefte zal ontstaan. Al zijn er in het kader van het Masterplan 's-Gravenpolder ook aardig wat nieuwe woningen gepland, onder meer op de huidige locaties van beide basisscholen.

Creatief
Burgemeester van Borsele J. Gelok, gekleed in een wit bouwpak, sloeg gistermiddag de eerste paal voor de brede school, geassisteerd door leerlingen van De Rank en De Linden. De paal was veelkleurig, met dank aan creatieve scholieren van de bovenbouw en kinderen van de peuterspeelzaal.

De bouwkosten bedragen, exclusief btw, 2,1 miljoen euro.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.