Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 7 februari 2005

Carnavalsoptochten in Paerehat, Pikpot en 't Kraaienist trekken duizenden toeschouwers

Carnaval in de (van oorsprong katholieke) Borselse kernenMede dankzij het mooie weer trokken de carnavalsoptochten in Borsele vele bezoekers. Zaterdag was het in de Pikpot (Kwadendamme) en 't Kraaienist (Lewedorp) wel droog, maar grijs. Gisteren scheen er echter een zonnetje in 't Paerehat. Mede daardoor trok die optocht traditioneel weer de meeste bezoekers.

Voorafgegaan door de Plisie of veldwachters trokken tientallen wagens, groepen en muzikanten door de Bevelandse dorpen. En, het moet gezegd, er waren fraaien creaties bij. In de Pikpot was het thema: 'Er kelf uûtzie' en dat werd door diverse wagens in de praktijk gebracht. Een wasbeurt door Spongebob was dan ook geen uitzondering.

In 't Paerehat was het thema 'Me bin nog nie an 't tupje' ook aanleiding voor menige fraaie creatie. Ook de acties van de AIVD had de fantasie van enkele deelnemers geprikkeld.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.