Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 27 januari 2005

Bouw appartementen begint in najaar

Er wordt waarschijnlijk in het najaar begonnen met de bouw van tien seniorenappartementen op de hoek A. de Koningstraat / Johan Frisostraat in Kwadendamme.

R & B wonenDat zei K. Krijger van woningcorporatie R & B Wonen gisteravond tijdens de presentatie van de plannen in het dorpshuis van Kwadendamme. De belangstelling was groot, want de al zo'n vier jaar braakliggende kavel is veel Kwadendammers een doorn in het oog. Op de plek waar het in 1999 afgebrande café De Kroon heeft gestaan, wil R & B Wonen nu in samenwerking met bouwbedrijf Schrijver uit 's-Gravenpolder tien senioren (huur)appartementen neerzetten: twee aan de A. de Koningstraat en drie aan de Johan Frisostraat. Er moet nog overeenstemming worden bereikt over het bouwbudget en de bouwvergunning, maar Krijger hoopt dat dat voor de zomervakantie rondkomt. Huurprijs

De huurprijs van de woningen gaat circa 470 euro per maand bedragen, inclusief servicekosten. Die huurprijs, zo liet Krijger weten, valt binnen de zogeheten aftoppingsgrens voor individuele huursubsidie. Daardoor zijn de appartementen ook voor senioren met alleen een AOW-uitkering bereikbaar.

Tevreden
De aanwezigen toonden zich tevreden over het plan, maar er waren ook vragen. Zo wilde iemand weten of inwoners van Kwadendamme het eerste recht hebben op de woningen. Dat is niet het geval, was het antwoord van Krijger. Dat er straks mensen van buitenaf in komen, omdat die bijvoorbeeld lang ingeschreven staan, is volgens hem niet aan de orde. R & B Wonen werkt niet met een inschrijvingssysteem, maar met een woonruimteverdelingssysteem. "Dat willen we opnieuw bezien", aldus Krijger. Na afloop klonk er tevreden geroezemoes.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.