Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 26 januari 2005

Fietspad helpt wielrijder naar tunnelbus

Fietsers kunnen binnenkort makkelijker met de bus door de Westerscheldetunnel naar Terneuzen. Aan de westkant van het tolplein bij Borssele komt een fietspad om de bushalte op het plein beter bereikbaar te maken.

Fietspad langs TolpleinOver de manier waarop fietsers nu bij de bus moeten komen, bestaan al klachten sinds de ingebruikname van de tunnel, bijna twee jaar geleden.

Brug
Tot nu toe moeten fietsers die naar de bushalte richting Terneuzen willen, met hun fiets over de brug die het tolplein overspant. Vooral voor oudere fietsers is het ondoenlijk om hun vervoermiddel de trappen op en af te sjouwen. De liften aan weerszijden van de brug zijn te klein om een fiets in mee te nemen.

De NV Westerscheldetunnel, de gemeente Borsele, de provincie Zeeland en het waterschap Zeeuwse Eilanden hebben de situatie onlangs besproken. Dit overleg heeft geleid tot het plan de bushalte rechtstreeks bereikbaar te maken door middel van een fietspad aan de westzijde van het tolplein. De kosten bedragen 77.500 euro. De provincie draagt er 25.000 euro aan bij. Het fietspad kan in mei klaar zijn.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.