Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 15 januari 2005

Gemeenteraad wil clubs helpen met accommodaties

Een meerderheid van de Borselse gemeenteraad wil snel een overzicht zien van de staat waarin de sportaccommodaties verkeren. Een motie van de CDA-fractie, waarin om een prioriteitenlijst wordt gevraagd, kreeg deze week steun van de fracties van PvdA, GroenLinks en VVD.

Tennisvereniging TEBO uit HeinkenszandAanleiding tot het indienen van de motie was een bezoek dat enkele raadsleden aan de tennisvereniging Tebo in Heinkenszand hadden gebracht. De toestand van de kleedaccommodatie is bij Tebo zo erbarmelijk, dat de raadsleden ervan zijn geschrokken. De accommodaties zijn in Borsele al een poos geleden geprivatiseerd, maar veel sportclubs zien geen kans om de voorzieningen uit eigen zak in perfecte staat te houden.

CDA-raadslid A. Schenk betoogde tijdens de raadsvergadering dat de gemeente wel degelijk een verantwoordelijkheid heeft ten opzichte van sport en bewegen.

Privatisering
Die moet zich met name richten op ondersteuning van de verenigingen. Uit een rapport van de Sportraad Borsele is gebleken dat de gevolgen van de privatisering voor nogal wat clubs slecht zijn. Vooral aan de gebouwen mankeert inmiddels een heleboel.

A. Witkam (PvdA) was bij Tebo geschrokken maar daarvoor ook al bij de scouts in Heinkenszand. Van de buitenkant zien hun gebouwen er nog wel aardig uit, maar van binnen wordt duidelijk hoe hard een opknapbeurt nodig is. Omdat Tebo en de scoutinghonken niet alleen staan, wilde het CDA op korte termijn weten bij wie de nood het hoogst is en waar de gemeente zou moeten beginnen met het zoeken naar een oplossing.

Voorwaarden
Het CDA en de partijen die voor de motie stemden, willen niet direct dat de gemeente met geld over de brug komt, maar vinden wel dat Borsele voorwaarden kan scheppen om in gezamenlijkheid tot goede oplossingen te komen.

De SGP-ChristenUnie stemden tegen de motie omdat zij naar eigen zeggen de situatie al eens eerder aan de orde had gesteld. De Lokale Partij Borsele staat op het standpunt dat sportverenigingen zichzelf moeten kunnen bedruipen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.