Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 12 januari 2005

Kerktoren 's-Heerenhoek wordt verlicht

Het dorp 's-Heerenhoek zal het weten dat de verlichting van de kerktoren zaterdagavond officieel voor het eerst wordt ontstoken. Carnavalsvereniging De Koenkelpot maakt er een feest van.

De R.K. kerk te 's-HeerenhoekHet idee om de grote toren van de rooms-katholieke kerk in 's-Heerenhoek te verlichten kwam van de jubilerende carnavalsvereniging. Prins Richard 1 mag dan ook zaterdagavond rond vijf voor negen de verlichting ontsteken. Vooraf houdt De Koenkelpot een kwartettenbal, waarvoor onder meer de zusterverenigingen uit Lewedorp, Goes en Kwadendamme zijn uitgenodigd. Van de cafés in het dorp tot de Jeugdhoeve bij de kerk wordt een haag gevormd door allerlei figuranten en bouwgroepen van carnavalswagens. Ook rijdt er een evenemententreintje en verschillende muziekbands zijn uitgenodigd. Prins Richard 1 moet op de kop van Jut slaan om de kerktoren in de schijnwerpers te zetten.

Acties
De verlichting zal doordeweeks en op zondag branden tot middernacht, maar op zaterdagavond, de uitgaansavond, tot twee uur 's nachts. Zestig procent van de aanlegkosten zijn inmiddels gedekt, dankzij een gift van het participatiefonds van de Rabobank, een extra collecte en een bijdrage van de carnavalsvereniging. Het kerkbestuur heeft voorlopig alles voorgeschoten in de wetenschap dat het bedrag - ongeveer vijfduizend euro - via acties terug zal komen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.