Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 4 januari 2005

Burgemeester Gelok belooft ook hulp vanuit Borsele

Nieuwjaarstoespraak

Burgemeester GelokIn de jaarlijkse nieuwjaarstoespraak heeft burgemeester Gelok van Borsele aangekondigd, dat vandaag een voorstel voor hulp aan de getroffen gebieden in Azië verwacht kan worden. Hoeveel wilde hij nog niet zeggen, maar dat ook Borsele intens meeleeft is zeker.

Windmolens
Verder liet hij weten zich te storen aan de ongebreidelde groei van windturbines. Wat hem betreft hoeven er zeker niet meer van die horizonvervuilers te komen. Tijdens een wandeling naar het heggengebied van Nisse was het hem opgevallen hoe sterk windmolens zo langzamerhand de horizon in de wijde omgeving aan het bepalen zijn. Aan de éne kant de windturbines in de buurgemeente Kapelle, in de Willem Annapolder, en aan de andere kant in het Sloegebied. "Ik houd mijn hart vast als deze trend zich in dit tempo voortzet."

Het plan van de Terneuzense projectontwikkelaar WinWind om over het goederenspoor in Vlissingen-Oost vijfentwintig windmolens te bouwen van elk 145 meter ziet Gelok dan ook niet zitten. "Afgezien van het feit dat wij als gemeente heel laat in dat plan zijn gekend. Van windenergie als alternatieve energiebron moeten we het niet hebben, zonne-energie is de toekomst." WinWind kondigde eind vorig jaar aan snel met een vergunningaanvraag te komen voor de mega-windmolens in het Sloegebied. Gelok: "Tot op heden hebben we echter nog niets ontvangen."

A58
Wil Borsele een oase van rust en ruimte blijven, dan moet er volgens Gelok ook iets gebeuren aan het verkeerslawaai van de A58. "We houden anders geen stiltegebied over."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.