Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 22 december 2004

Aparte papiercontainer in Borsele

Na een uitgebreide proef in Nieuwdorp en Lewedorp overweegt de gemeente in alle huishoudens een papiercontainer in te voeren.

Heeft u nog plaats voor een blauwe bak?De (blauwe) mini-containers zijn bedoeld om thuis het verzamelde papier op te slaan. Proeven in Nieuwdorp en Lewedorp hebben aangetoond dat zo meer papier en karton wordt gescheiden. De gemeente gaat begin volgend jaar over de nieuwe inzamelmethode praten met de veertien verenigingen, die in Borsele nu het oud papier inzamelen.

Vrijwilligers
De containers moeten met een huisvuilwagen worden opgehaald. Het is de vraag of verenigingen voor dat werk voldoende vrijwilligers kunnen leveren. Die vrijwilligers gaan namelijk als belader meerijden met de huisvuilwagens om overal in de gemeente, ook in het buitengebied, oud papier in te zamelen. Ook bespreekt de gemeente met de verenigingen de invulling van de 'looptijden' en de vergoeding.

Positief
Proeven in Lewedorp en Nieuwdorp met een minicontainer voor elk huishouden, hebben dit jaar aangetoond dat meer oud papier en karton wordt gescheiden dan voorheen. Ook is inzameling met de huisvuilwagen goedkoper en efficiënter dan het inzamelen met aanhangers en karren. Inwoners uit de proefdorpen zijn vrijwel unaniem positief over hun papiercontainer en willen hem liever niet meer kwijt.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.