Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 20 december 2004

Bewoners Stelleplas krijgen vrijstelling

Permanente bewoners van vakantiehuizen bij De Stelleplas in Heinkenszand mogen daar blijven zitten, maar als ze vertrekken, moeten hun huizen terug in de recreatiesfeer.

Recreatiegebied StelleplasDe gemeente Borsele wil met deze maatregel de bewoners van vakantiehuizen - die daar vaak al jaren zitten - tegemoet komen en tegelijkertijd paal en perk stellen aan het permanent wonen in recreatieparken. De permantente bewoners kunnen een persoonsgebonden beschikking krijgen, waarin staat dat alleen zij gerechtigd zijn daar permanent te verblijven. Verkopen zij hun woning, bijvoorbeeld na verhuizing of overlijden, dan vervalt dit recht. Zo moet het recreatiepark bij De Stelleplas opnieuw een echt vakantiedorp worden.

Pardonregeling
In de jaren negentig heeft de gemeente Borsele al eens zo'n pardonregeling afgekondigd om met een schone lei te kunnen beginnen. Het ontbrak echter aan toezicht. Of andere mensen er permanent gingen wonen, werd nauwelijks gecontroleerd. Dat gaat nu wel gebeuren, verzekert de Borselse wethouder M. Vermue-Vermue. Om hoeveel bewoners het gaat, weet ze niet, maar er is sprake van een erg beperkt aantal.

Peildatum
Voor het nieuwe beleid geldt als peildatum 1 januari 2005. Wie kan aantonen dat hij of zij voor die datum langere tijd permanent heeft gewoond in een recreatiewoning in de gemeente Borsele, kan in aanmerking komen voor een persoonsgebonden beschikking. De maatregel van Borsele is gebaseerd op richtlijnen van het ministerie van Vrom.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.