Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 15 december 2004

Fietsbrug over de Sloeweg bijna gereed

De nieuwe "Schiphol"-fietsbrugIn de nacht van dinsdag op woensdag is door aannemingsbedrijf Van der Straaten uit Hansweert de fietsburg geplaatst over de Sloeweg (N62). De fietsbrug, die voorheen dienst deed op Schiphol, maakt het fietsers (en ook voetgangers) weer mogelijk de Sloeweg ter hoogte van de Vleugelhofweg over te steken. Weliswaar niet fietsend, maar met de fiets aan de hand. Daarmee komen Heinkenszand en Nieuwdorp voor fietsers weer iets dichterbij elkaar liggen. De brug geeft ook het verkeer volop de ruimte. Met een hoogte van 5 meter 50 kan ook de hoogste vrachtwagen moeiteloos passeren.

Afmonteren
Woensdag de hele dag waren werknemers van Van der Straaten bezig de brugdelen aan elkaar vast te maken. Door de las- en andere werkzaamheden moest het verkeer van en naar het Sloegebied en de Westerscheldetunnel rekening houden met enig oponthoud ter hoogte van de nieuwe brug. Daarna zal men nog enige tijd bezig zijn met het op orde maken van de aan- en afvoerwegen.

Tunneltje
Volgens Provinciale staten is de fietsbrug een tijdelijke oplossing. Op termijn, bijvoorbeeld als de Sloeweg verbreed wordt, gaan de gedachten uit naar een fietstunnel.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.