Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 14 oktober 2004

Advocaat moeder van gewonde baby vraagt consideratie

De moeder van de zwaargewonde baby uit Baarland vraagt het publiek om consideratie voor haar positie. Dat liet haar advocaat, W. Suijkerbuijk uit Terneuzen, woensdag weten.

"Cliënte wordt met de nek aangekeken door omwonenden, terwijl zij te maken heeft met het herstel van haar zoontje, de verdenking jegens haar man, onzekerheid over mogelijke maatregelen van de Kinderbescherming en de ervaring van een week in hechtenis in België," stelt de advocaat. Hij beticht media van speculatieve en tendentieuze berichtgeving.

De dertigjarige vrouw werd zaterdagavond 9 oktober na het eerste verhoor door de Zeeuwse politie vrijgelaten. Officier van justitie G. Oosterveld heeft de advocaat laten weten dat er geen verdenking rust op de moeder. De vrouw was op de avond van het voorval waarbij de baby gewond raakte niet thuis, maar op haar werk. "Dat is nagetrokken. Zij kan niets zeggen over de toedracht; die kent ze namelijk niet", zegt Suijkerbuijk.

De baby is opgenomen in het Universitair Ziekenhuis AntwerpenZij kon zondag voor het eerst sinds haar aanhouding bij de ziekenhuisopname van haar zoon woensdag 29 september, naar haar baby toe, stelt haar advocaat. Tot dan mocht zij zelfs niet informeren naar de toestand van het kind, vertelt Suijkerbuijk. Hij hoort van zijn cliënte dat de conditie van het kind voorzichtig positief bezien wordt. Het jongetje heeft hoofdletsel, meer kan hij daar niet over zeggen.

De vader van het drie maanden oude jongetje wordt nog vastgehouden. De man mag geen contact met de buitenwereld hebben, uitgezonderd zijn advocaat. Hij is na de uitlevering van het paar door de Belgische justitie 8 oktober voorgeleid aan de onderzoeksrechter en in bewaring gesteld. Binnenkort wordt duidelijk wat het Openbaar Ministerie doet met de verdenking van kindermishandeling op grond waarvan de man met zijn vrouw woensdag 30 september in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen is aangehouden door de Belgische politie. Daar was het kind gezien de ernst van de verwondingen naartoe verwezen door het Oosterschelde ziekenhuis in Goes.

Woordvoerder M. Pilaar van het OM Middelburg benadrukt dat het onderzoek nog gaande is. Pas als dat is afgerond, is duidelijk of verdenkingen ook tenlastelegging worden, stelde zij gisteren.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.