Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 7 oktober 2004

Echtpaar uit Baarland beschuldigd van kindermishandeling

Vorige week werd de drie maanden oude baby met ernstig hersenletsel via het ziekenhuis in Goes overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Hij is daar nog steeds in kritieke toestand opgenomen. De beide 30-jarige ouders zitten vast in België, maar worden vrijdag in het Middelburgse Huis van Bewaring verwacht. Begin volgende week wordt het paar voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist of de hechtenis wordt verlengd.

De baby werd vorige week woensdag in het ziekenhuis in Goes binnengebracht en vanwege de ernst van zijn letsel direct vervoerd naar Antwerpen. Daar werden de ouders aangehouden door de Belgische politie op verdenking van ernstige mishandeling. In het buurtonderzoek in de gemeente Borsele, dat afgelopen woensdag begon, bezoekt de Zeeuwse politie circa twintig adressen in de woonomgeving van het gezin.

Het kind blijkt al eerder te zijn opgenomen in het Oosterscheldeziekenhuis te Goes.

Het geval van de mishandelde baby uit Baarland, waarnaar de politie onderzoek doet, is maar een topje van de ijsberg als het gaat om kinder- mishandeling. Dat blijkt uit cijfers van de jeugdpolitie Zeeland. In 2003 werd 31 keer proces-verbaal opgemaakt.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.