Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 5 oktober 2004

Supers Borsele boos om komst Jumbo

Kleine supermarkten in opstand tegen JumboJumbo komt naar HeinkenszandZes kleine supermarkthouders uit 's-Heerenhoek, Ovezande, Borssele, Kwadendamme, Lewedorp en Nieuwdorp hebben een boze brief geschreven naar de gemeente Borsele. Ze zeggen daarin pijnlijk te zijn getroffen door de komst van een Jumbo-supermarkt in Heinkenszand. Ze willen met de gemeente overleggen over maatregelen tegen de komst van de super. Wethouder Tollenaar verklaarde echter niets te kunnen ondernemen, aangezien Jumbo zich vestigt in de vroegere meubelzaak van de Jonge Hoek van Dijke, een pand met een detailbestemming.

De ondernemers zijn bang dat ze straks hun winkel moeten sluiten als veel mensen uit de dorpen hun boodschappen ergens anders gaan doen. Volgens de winkeliers gaat hierdoor de leefbaarheid in de dorpen achteruit.

Emté is inmiddels uitgeprocedeerd tegen de komst van JumboDe komst van de supermarkt is ook al tot de Hoge Raad aangevochten door de Emté-supermarkt te Heinkenszand. Voor Emté was de uitspraak echter negatief en volgens plan opent de Jumbo vestiging met 2000 m2 vloeroppervlak volgend jaar mei de deuren.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.