Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 29 september 2004

Actievoerders op dak opslag kernafval

Greenpeace leden op het dak van de COVRAActievoerders van Greenpeace zijn woensdagmorgen een opslagplaats met hoogradioactief afval in Vlissingen opgeklommen. Volgens de milieuorganisatie ging het om elf activisten die een groot spandoek naar beneden hebben gelaten.

Greenpeace wil dat Nederland zo snel mogelijk stopt met het gebruik van kernenergie en de bijbehorende productie van kernafval.
Woensdag kwam het eerste Nederlandse kernafval terug uit de opwerkingsfabriek Cogema in Cap La Hague voor opslag in het HABOG (Hoogradioactief Afval Behandeling en Opslag Gebouw) op het industrieterrein in Vlissingen-Oost. Het afval afkomstig uit de kerncentrales van Dodewaard en Borssele en de onderzoeksreactoren in Petten en Delft, blijft daar voor tenminste honderd jaar opgeslagen.
De politie was aanwezig op het industrieterrein in Vlissingen, maar greep pas in nadat de trein zijn lading naar binnen had gereden. De actievoerders zijn meegenomen voor verhoor.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.