Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 26 augustus 2004

Culturele raad hekelt provincie

Culturele Raad BorseleHet dagelijks bestuur van de culturele raad Borsele vindt het onbegrijpelijk dat de Provincie het festival Pastorale au Parvis in Nisse zo weinig subsidie toekent en het Kerkje van Ellesdiek zelfs niets.

't Kerkje van EllesdiekHet provinciebestuur presenteerde onlangs de nieuwe cultuurnota. Daarin stond onder meer dat het muziekfestival Pastorale au Parvis niet de door de Raad voor de Cultuur geadviseerde subsidie van 5000 euro krijgt, maar slechts de helft daarvan. Het Kerkje van Ellesdiek krijgt helemaal geen geld uit Middelburg, terwijl ze op duizend euro had gehoopt. De dagelijkse bestuursleden van de culturele raad Borsele willen het provinciebestuur een brief sturen waarin ze hun teleurstelling uitspreken. Het Kerkje van Ellesdiek is volgens hen zeer waardevol voor de Zeeuwse cultuur vanwege haar unieke programmering, die uitgaat van het Zeeuws in al haar verschijningsvormen. Het Pastoralefestival verdient volgens de bestuurders ook meer subsidie, omdat het van groot provinciaal belang zou zijn, vanwege zijn eigenzinnige programmering van lichtklassieke tot wereldmuziek.

Het algemeen bestuur van de culturele raad beslist in de vergadering van donderdag 9 september, in het gemeentehuis, of de brief daadwerkelijk wordt verstuurd.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.