Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 23 augustus 2004

BSC met Borsele Sloepoort Cup aan de haal

Sloepoort CupGPC is er zaterdag net niet in geslaagd beslag te leggen op de Borsele Sloepoort Cup. De Vlissingse ploeg kwam in de finale van het toernooi tegen het Roosendaalse BSC nog wel laat op gelijke hoogte, maar verloor in de strafschoppenreeks.De eerste helft van de eindstrijd was het aanzien niet waard. BSC had een licht overwicht, maar beide ploegen kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Tot Ahmed Didi de score opende met een mooie lob over GPC-doelman Henry Guingo. De Vlissingers protesteerden nog, omdat er aan het doelpunt een handsbal was voorafgegaan, maar de treffer werd goedgekeurd.

De achterstand bleek de Vlissingers te inspireren tot een beter tweede bedrijf. BSC werd onder druk gezet en er kwamen kansen op de gelijkmaker. Wessel Leyer stuitte echter tot twee keer toe op de keeper. Diezelfde Leyer ging ook neer in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Filius zag er geen strafschop in. Op dat moment moest GPC zijn topscorer Regilio Pinas, die in alle drie de poulewedstrijden het net vond, al missen. De aanvaller had zich verstapt en zijn enkel daarbij verstuikt.

Pas in de laatste seconden van de wedstrijd maakte Bjorn Ronde nog de gelijkmaker. Een voorzet van de goed spelende aanwinst Marco Schroevers kopte hij knap binnen.

Maar in de strafschoppenserie ging het alsnog mis voor GPC. Door missers van Danny Bömer en Leo de Groot verloren de Vlissingers de serie met 4-3 en won BSC de Borsele Sloepoort Cup.

Eindstand: 1. BSC, 2. GPC, 3. SSV'65, 4. RCS, 5. 's-Heer Arendskerke, 6. Nieuwdorp, 7. Zaamslag, 8. Patrijzen, 9. FC Dauwendaele.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.