Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 20 juli 2004

Provincie kiest voor aangepaste WCT

WCT in aangepaste vormHet dagelijks provinciebestuur gaat door met de plannen voor een Westerschelde Containerterminal (WCT), maar het eerdere plan wordt wel aangepast. Dat hebben gedeputeerde staten besloten. In de nieuwe plannen wordt de kade voor de terminal 2000 meter lang en niet meer 2600 meter.

De plannen zijn gewijzigd, omdat bij de terminal sprake is van jonge duinen. Als die verdwijnen moeten die ergens anders gecompenseerd worden. Volgens onderzoek kan dit niet. Met de nieuwe plannen blijft mogelijk ook een deel van het strandje de Kaloot gespaard.

De Westerschelde Containerterminal is volgens het dagelijks provinciebestuur noodzakelijk om de Zeeuwse economie een impuls te geven. Die is nodig wegens de dalende werkgelegenheid. De aanleg van de WCT zorgt volgens het dagelijks provinvciebestuur voor 1100 directe arbeidsplaatsen.

Door ook in te zetten op bedrijvigheid die met de terminal te maken heeft, komen daar volgens de plannen nog eens 1000 arbeidsplaatsen bij.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.