Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 10 juni 2004

Vandaag Europese verkiezingen.

Vandaag, 10 juni worden de Europese verkiezingen gehouden. Vanaf de openingstijd om half 8 uur tot aan de sluiting om 9 uur vanavond kunt u uw stem uitbrengen op één van de gegadigden voor het Europese parlement.

Inwoners van 's-Gravenpolder moeten alert zijn, want door de inrichting van een stembureau in het woonzorgcentrum Vorsvliet is de indeling van de stemdistricten in 's-Gravenpolder geheel herzien. Kijk dus op uw oproepingskaart waar u uw stem kunt uitbrengen, in het Dorpshuis of in het woonzorgcentrum Vorsvliet, Magnoliastraat 100.

Bij de vorige Europese verkiezingen was ook in Borsele de opkomst met 31.7 procent zeer laag te noemen, al was toen het landelijk gemiddelde van 29,9% nog bedroevender.

In Borsele wonnen in 1999 Groen Links, de SP en SG/GP/RP, terwijl het CDA en vooral D66 flink verlies leden. De andere partijen bleven nagenoeg gelijk.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.