Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 7 juni 2004

Johnny van der Klooster kust zijn vrouw tijdens koers

Johnny van der Klooster 200 meter voor de overwinning in de wielerronde te 's-Heer Abtskerke stapte Johnny van der Klooster even af om zijn vrouw Marjolein te kussen.

Vaak leek het erop dat het wielrennen boven alles ging. De spaarzame vrije tijd die Van der Klooster heeft - omdat hij ook nog zijn eigen bedrijf moet runnen - besteedt hij voor een groot deel aan wielrennen: trainen en vooral ook wedstrijden rijden. En dat doet hij met veel succes. Ieder seizoen weet Van der Klooster tot aansprekende resultaten te komen.

Dit jaar mocht de inwoner van Lewedorp al tweemaal het zoet der overwinning smaken. Vorige week, op tweede pinksterdag, werd Van der Klooster in Breda bij de amateurs kampioen van het district Zuidwest van de KNWU en vrijdagavond dus op indrukwekkende in 's-Heer Abtskerke.

In die laatste wedstrijd toonde Johnny van der Klooster echter aan dat zijn vrouw Marjolein niet op de tweede plaats komt. Hij had in de slotfase van die wedstrijd een grote voorsprong opgebouwd. Tweehonderd meter voor de aankomst stopte hij plotseling. Niemand begreep het. Wat doet hij nu? Kan hij niet meer?

Het antwoord kwam vrij snel. Op de plaats waar hij afstapte stond Marjolein van der Klooster. De wielrenner stapte op haar af en zorgde voor een aandoenlijke familietafereel: hij zoende zijn Marjolein innig. Toen stapte hij terug op de fiets en reed de laatste 200 meter, richting overwinning.

"Ik wilde haar ook eens betrekken in een overwinning", vertelde Van der Klooster droog bij de huldiging. Het is voor eens en altijd duidelijk: Marjolein komt voor Johnny van der Klooster beslist niet op de tweede plaats.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.