Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 17 mei 2004

File in de Poel

De drukste plaatsen van Zeeland zijn dit weekend niet de snelwegen, maar de Brilletjesdijk en de Valdijk. De meidoorn bloeit namelijk weer en dat was te merken ook in de Poel rondom Nisse.

Bloeiende meidoorn bij NisseKennelijk worden er vanuit allerlei plaatsen al busreizen georganiseerd. Zo signaleerden we enkele Nederlandse en zelfs een Belgische bus op de nauwe dijkjes in het Poelgebied bij het 'Drielandenpunt'. De passagiers worden aan het begin van de de Valdijk geloosd voor een wandeling, terwijl de bussen zich naar het andere eind spoeden om ze weer in te laden.

Als u er nog van wilt genieten, is het aan te raden deze week de Poel in te trekken. Daarna zal de bloemenpracht snel afgelopen zijn.

Fietsers kunnen zaterdag meedoen aan de 10e Zwarte Bessendag. De fietstocht start tussen 10.00 en 13. 00 uur bij Boonmans Wijnmakerij, Stoofweg 10 te Nieuwdorp.

 

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.